search-voice
Нічого не знайдено...

Догляд за взуттям: корисні поради

Догляд за взуттям: корисні поради Догляд за взуттям: корисні поради

Щоб взуття завжди було в хорошому стані, важливо правильно за ним доглядати. Пропонуємо кілька простих та практичних порад, які допоможуть зберегти улюблені чоботи, туфлі або кросівки малюків у первозданному вигляді навіть у найактивніших дітей.

До того ж, з раннього дитинства привчати дітей дбайливо ставитися до своїх особистих речей - це важливе завдання для кожного з батьків.

Основні правила по догляду за взуттям:

Советы по выбору детской обуви
  • Сезонність. Взуття зі шкіри, з декоративним оздобленням або перфорацією швидко промокає. При попаданні води шкіряне взуття моментально вбирає вологу, набухає, втрачає свій первозданний вигляд і вкрай важко відновлюється. Тому в дощові дні його краще заховати
  • Засоби для догляду за взуттям. Важливо почати піклуватися про взуття відразу ж після його покупки, а не тоді, коли воно приходить у непридатність. Спеціальні аерозолі і креми надають взуттю додаткові захисні властивості (винятком є взуття з лакованої шкіри) і продовжують термін його експлуатації. Головне - користуватися даними засобами на регулярній основі.
  • Правильна черговість дій. Важливо розуміти, що наносити спрей або крем можна тільки на повністю чисте взуття. Якщо є пляма, спочатку його потрібно видалити, і тільки потім наносити захисний спрей. В іншому випадку, пляма залишиться на взутті назавжди
Советы по выбору детской обуви
  • Дбайливе очищення. Взуття з гладкої шкіри очистити від бруду можна за допомогою вологої ганчірки. Для старих плям використовується спеціальна щіточка і взуттєве крем-мило. Щоб прибрати свіжі плями з замшевого взуття, необхідно на місце забруднення насипати щіпку тальку або крохмалю на 4-5 годин. Далі за допомогою щіточки прибираються залишки сипучих речовин разом з усім брудом. Для застарілих плям на замші можна використовувати кавову гущу і виконати таку ж процедуру. Обидва методи повністю безпечні і не принесуть ніяких небажаних наслідків для взуття
  • Сушка. Якщо вийшло так, що взуття все-таки намокло, діяти слід акуратно і послідовно. Не намагайтеся сушити його якомога швидше на батареї, за допомогою фена і т.п., так ви її тільки зіпсуєте. Насамперед очистіть взуття від бруду вологою ганчіркою і добре промокніть сухими серветками. Далі вбийте його зсередини обривками газети або добре розім'ятим папером, залиште на кілька годин при кімнатній температурі. В кінці - зніміть папір і нанесіть на матеріал відповідний крем.
  • Дбайливе ставлення. Спеціальні креми, спреї і щіточки - це добре, але без акуратного відношення до взуття досягти бажаного ефекту у вас все-одно не вийде. Намагайтеся максимально дбайливо користуватися застібкою "блискавкою", шнурками або липучками, надягайте взуття за допомогою ріжка, не заламуйте задники та ін.

Ще одне важливе побажання - мати кілька пар взуття на один сезон. Таким чином ви дасте можливість першій парі добре висохнути і повноцінно прийти до первісної форми.