search-voice
Нічого не знайдено...

Рекомендації по догляду за пуховими виробами.

Рекомендации по уходу за пуховыми изделиями Рекомендации по уходу за пуховыми изделиями

Пуховики з кожним роком набувають все більшої популярності, а їх якість і різноманітність моделей не перестає зростати. Щоб зберегти пуховий виріб якомога довше, важливо приділити час правильному догляду за ним.

Основні правила догляду виробами з пуху::

Рекомендации по уходу за пуховыми изделиями
  1. Рекомендується зберігати пухові вироби у розправленому вигляді в сухому провітрюваному приміщенні — це збільшить термін служби виробу. Ні в якому разі не можна зберігати пуховики вологими у стислому вигляді навіть кілька днів. Пух - органічна речовина, в таких умовах просто згниє.
  2. Пуховики бажано прати після кожного сезону, так як пух вбирає жирові виділення тіла і перестає «пушити». Це часто помітно на комірі. Забруднені пуховики найкраще здати до спеціальної хімчистки.

Але, якщо ви все-таки вирішили попрати пуховик самостійно, пам'ятайте, що виріб може втратити товарний вигляд через неправильні умови прання, полоскання, сушіння та інше. Можна акуратно випрати виріб в пральній машині або вручну.

Рекомендується використовувати спеціальне рідке мило для пухових виробів (розведене в теплій воді не вище 40° С). Не використовуйте пом'якшувачі тканини, антистатики та інші добавки.

Як правильно прати та сушити пуховики.

Рекомендации по уходу за пуховыми изделиями
  1. Для прання виробів у пральній машині бажано обирати щадний режим при малому завантаженні. Потім ретельно прополоскати в декількох водах і добре віджати.
  2. Сушити пуховик слід в розправленому вигляді і горизонтальному положенні, періодично струшуючи, щоб пух не збивається грудками. Сушка пухового пальто або куртки на рушникові, покривалі і т. п. заважає циркуляції повітря, виріб може отримати затхлий запах і втратити теплозберігаючі властивості. Не можна класти пухові вироби на нагрівач або батарею. Сушити краще природним чином.
  3. Сушити пуховики в пральній машині не рекомендується - можна зіпсувати тканину.
  4. Сушка може зайняти тривалий час. До двох діб!
  5. Не прасувати (якщо на етикетці не вказано інше)!
  6. Після прання можна оновити водовідштовхувальне просочення.
  7. Використовуйте водовідштовхувальне просочення (DWR) які містять силікону.

Іноді на тканині пуховика після прання і сушіння в домашніх умовах можуть спостерігатися брудні розводи. Особливо вони помітні на світлій тканині. Таке може статися і з дуже якісними пуховими виробами. Повторне прання та сушіння найчастіше не рятує від забруднень. В такому випадку допомагає тільки якісна аквачистка.

Яким повинен бути хороший пуховик?

За визнанням професійних мандрівників, пуховик - найтепліший та зручний одяг.

Верх справжнього пухового пальто або куртки шиється з мембранного водо- і вітронепроникного матеріалу. Підкладка виготовляється з пуху водоплавних птахів: гагари, лебедя, качки, гусака (напис на етикетці: down), або штучного наповнювача (thermoclaud, thinsulate, thermore polyfil).

Сучасні синтетичні волокна не поступаються натуральним аналогам по практичності: вони добре зберігають тепло, забезпечують вентиляцію, переносять прання.

Характеристики якісного пуховика:

Рекомендации по уходу за пуховыми изделиями
  1. Хороший пуховик довгий час утримує тепло, адже часом мандрівники знаходяться на 40-градусному морозі кілька діб. В таких умовах пух не повинен вбирати вологу, інакше він злипається, стає важким, і одяг не гріє. Щоб цього не відбувалося, при виготовленні береться пух водоплавної птиці.
  2. Тканина дихає. Волога від тепла не накопичується всередині - і немає неприємного відчуття, так як волога випаровується через тканину. Але при цьому тканина не продувається вітром.
  3. Пуховий утеплювач є одним з кращих утеплювачів в будь-яких погодних умовах, оскільки за своїми природними властивостями пух максимально відповідає вимогам, що пред'являються до теплоізолятору. Він має пористу структуру, що акумулює великий обсяг повітря і утримує тепло, отримуючи високі теплоізоляційні характеристики. У деяких пуховиках і -40˚С - не мороз.
  4. Пухові вироби, за рахунок практично невагомого утеплювача, мають не тільки малу вагу, але і малий транспортний обсяг. Вони компактні. Ці властивості пояснюються структурою пуху, що складається з окремих пушинок, які, з одного боку, відштовхуються, а з іншого - при тиску входять один в одного.
  5. Витримує дощ, мороз і сніг.
  6. Легкий. Деякі моделі пуховиків важать не більше кілограма, що досягається застосуванням надлегких і міцних матеріалів.

Сезонність

Пуховий одяг, як правило, носять від ранньої осені до ранньої весни.

Пух є найбільш цінний шар оперення птиці і володіє унікальними властивостями: він легкий, вільно дихає, а головне - забезпечує тепло, що виключає небезпеку перегріву.

Натуральний пух є природним теплоізолятором і прекрасним терморегулятором в будь-яких погодних умовах. У пуховику вам однаково комфортно і при + 5˚C і при -35˚C.

Що таке теплий шов?

При виробництві пуховиків використовують технологію теплих швів. Наприклад, перегородки - додаткові деталі всередині пухмісткого пакета, що застосовуються при технології виконання теплих швів. Наявність перегородок дає можливість пуху вільно розподілятися по всій площі виробу, що, в свою чергу, покращує його теплоізоляційні властивості.

Виріб з теплими швами надає відчуття комфорту при температурі від 0˚С до - 40˚С.