search-voice
Нічого не знайдено...

Як обрати пустушку для малюка?

Як обрати пустушку для малюка? Як обрати пустушку для малюка?

Для немовлят життєво необхідний процес смоктання, як для отримання поживних речовин від матері під час годування, так і як окрема потреба. Воно стимулює вироблення серотоніну у дитини, що дуже важливо в регулюванні настрою і сну, а також допомагає заспокоїтися після роздратування, втоми і сприяє швидкому засинанню малюка.

Тому педіатри рекомендують пустушки малюкам для безпечного задоволення потреби в смоктанні, а також як потенційний захист від SIDS під час сну вашої дитини.

Латекс чи силікон?

При виборі соски для вашої дитини, в першу чергу важливо правильно підібрати її розмір, що відповідає віку.

Як правило, виробник вказує рекомендований вік на виробі, тому відразу звертайте на це увагу! Також необхідно визначитися з матеріалом соски. На сьогоднішній день найпопулярнішими матеріалами для пустушок є латекс і силікон.

Як обрати пустушку для малюка?

1. Соски з латексу

Соски з латексу м'якші і більш гнучкі. Не завдають дискомфорт, ніж їх більш жорсткі силіконові аналоги, тому вони частіше рекомендуються новонародженим. Латекс через м'якість матеріалу більш схильний до зносу при активному використанні, тому необхідно стежити за цим і вчасно міняти пустушку на нову.

Як обрати пустушку для малюка?

2. Соски з силикону

Силіконова соска підходить для малюків з більш розвиненим жувальним апаратом, вона більш універсальна і прослужить довше. Обидва типи пустушок представлені в широкому асортименті кольорів і стилів, включаючи різні форми: анатомічну з витягнутим сплющеним або ортодонтичним соском, що дозволяє ідеально адаптуватися до губ дитини і гарантувати правильне положення язика. Саме тому ортодонтичні соски є кращим вибором серед сучасних мам.

Безпека та гігієна

Є певний ряд правил з безпеки та гігієни малюка, яких варто дотримуватися усім батькам. І правильне використання пустушок і сосок - не виняток:

Як обрати пустушку для малюка?
  1. Зберігайте ваші силіконові або латексні пустушки чистими і регулярно міняйте їх при перших ознаках зносу.
  2. Завжди ретельно оглядайте соску, перш ніж дати її дитині.
  3. Звертайте увагу на предмет знебарвлення, пошкоджень, деформацій і чистоту пустушки.
  4. При забрудненні соска промивається в теплій мильній воді, що особливо важливо для дітей у віці до 6 місяців через їх незрілу імунну систему.
  5. І, головне, ніяких облизування (зізнайтеся, що не раз ставали свідком подібного процесу)!

Коли відучувати від соски?

Соски є цінним союзником для малюка і порятунком для його батьків з моменту перших днів життя немовляти. Але, коли малюк підростає, пустушка стає все менш актуальною і починається процес відлучення від улюбленої «звички». Немає певного терміну або кінцевої дати, коли необхідно припинити давати пустушку. Це індивідуально у кожного малюка і залежить від безлічі факторів.

Педіатри рекомендують починати процес відлучення в середньому через 24 місяці і повністю виключити дану звичку педіатри рекомендують до 3-х річного віку. Пам'ятайте, що занадто тривале користування пустушки може нашкодити прикусу дитини, тому намагайтеся дотримуватися ради педіатрів в цьому питанні!