search-voice
Нічого не знайдено...

10 порад щодо вибору пляшечки для годування

10 порад щодо вибору пляшечки для годування 10 порад щодо вибору пляшечки для годування

Готуючись до появи малюка, молоді батьки мають придбати багато різних речей і предметів, необхідних їхньому майбутньому чаду. У списку покупок виявиться і пляшка для годування. Вона необхідна всім малюкам без винятку. Прилавки магазинів буквально ломляться від достатку пляшечок для годування і батькам, особливо тим, хто очікує первістка, може бути важко одночасно зорієнтуватися в такому розмаїтті.

У цій статті ми постараємося трохи полегшити вам муки вибору :)

Навіть якщо ви плануєте виключно грудне вигодовування, пляшечка знадобиться до 6-9 місяців. У цьому віці до раціону дитини вводиться вода, соки, рідкі каші – і без пляшечки тут уже не обійтися. Вибір пляшечки для годування – справа відповідальна. Адже неправильно підібрані соска та пляшечка можуть вплинути на самопочуття та загальний стан малюка.

Основними параметрами під час вибору пляшечки є:

10 порад щодо вибору пляшечки для годування

1. Об'єм

Тут усе просто.

Невеликі пляшечки (100мл, 125мл, 150мл) підійдуть для новонароджених. Великі (200 мл і більше) – для старших діток.

На упаковці часто є маркування 0+, 3+, 12+ - виробник спростив мамам завдання, наскільки зміг :)

  • 100-150 мл – для новонароджених, а також для води/соків старшим дітям;
  • 200 мл та більше – для дітей старшого віку, а також для сумішей і каш.
10 порад щодо вибору пляшечки для годування

2. Матеріал

На даний момент дитячі пляшечки виробляють зі скла, пластику та медичного силікону:

  • Скло – найекологічніший матеріал. Пляшечки зі скла довговічні, добре піддаються кип'ятінню, екологічні. Не каламутніють, не накопичують запахи. Головне – не кидати на підлогу. Мінуси - важкуваті для дитячих ручок, розбиваються.
  • Пластик - найбільш практичний матеріал. Пляшечки із пластику легкі, зручні, не б'ються, мало важать, легко відмиваються. З мінусів - при частій експлуатації, всередині можуть утворюватися мікро тріщини, каламутніють при кип'ятінні, вбирають запахи, недовговічні.
  • Медичний силікон – такі пляшечки не особливо користуються популярністю в наших краях, проте мають право на існування у даній статті. Такі пляшечки не мають жорсткої форми. Вони екологічні та піддаються кип'ятінню. Мабуть, на цьому із плюсів усе.
10 порад щодо вибору пляшечки для годування

3. Форма

Сьогоднішні технології та гнучкість матеріалів (пластик у даному випадку) можуть дозволити виробникам виготовляти пляшечки різноманітних форм. Розглянемо найпопулярніші:

  • Класична пряма – використовувана та перевірена мамами всього світу вже багато років.
  • Пряма із бічними виїмками – зручна для тримання дитячими ручками.
  • Широка форма, що повторює форму грудей.
  • Пляшечка у формі кільця – так звана «антиколікова». Назва говорить сама за себе. З мінусів - найнезручніша з погляду очищення та стерилізації.

Незалежно від того, яку форму ви оберете - головним параметром в даному випадку повинні бути зручність та простота при митті та стерилізації пляшечки. Врахуйте це під час вибору.

10 порад щодо вибору пляшечки для годування

4. Соска

До цього пункту необхідно поставитися особливо уважно. При оптимально підібраній сосці у дитини розвиватиметься правильний прикус, а також коректні смакові звички. Як правило, соска йде в комплекті з пляшечкою за віком (0+, 3+, 12+).

Соски можуть бути виготовлені з двох типів матеріалів:

  • Латекс – ніжні та м'які. АЛЕ! Недовговічні, мають запах, чіпляють бруд і міняти необхідно частіше, ніж силіконові.
  • Силікон - довговічніші, стійкі до кип'ятіння, не мають кольору і запаху. АЛЕ! Силікон легко розгризається і в період прорізування зубів може їх пошкодити. Тому рекомендується діткам до появи перших зубів.

А тепер 10 практичних порад щодо вибору пляшечки:

10 порад щодо вибору пляшечки для годування
  • Купуйте пляшечки виключно у спеціалізованих магазинах чи аптеках. Дивіться, які товари знаходяться на полицях поряд. Біля пляшечок не повинно бути побутової хімії та іншого неналежного сусідства.
  • Обирайте відомих виробників. Імениті бренди не економлять на якості матеріалів! Крім того, вони інвестують гроші в нові розробки, тести, маркетингові опитування. Такий товар на регулярній основі проходить сертифікації та стандартизації – все це – запорука якісної продукції, а отже – безпека вашої дитини.
  • Оцініть ергономічність. Пляшечка повинна бути зручною, поміщатися в ручки дитини, стерилізатор, термос і т.п.
  • Маркування з назвою фірми-виробника має бути не тільки на упаковці, а й на самій пляшечці. У деяких випадках – навіть на соску.
  • Соска для пляшечки повинна відповідати віку та апетиту малюка.

При виборі пляшечки зі скла – не заощаджуйте. Дорогі брендові пляшечки виготовляють із жароміцного скла, яке не лусне під час кип'ятіння.

10 порад щодо вибору пляшечки для годування
  • Обов'язково перевіряйте термін придатності. Латекс від часу та неправильної температури зберігання може потріскатися.
  • При активній експлуатації пляшечки – соска підлягає заміні щомісяця.
  • Пляшечки іменитих брендів не можуть коштувати дешево. Якщо ціна підозріло низька – можливо, вам намагаються продати шлюб чи підробку.
  • Купуйте додатковий тримач для вибраної пляшечки. Коли прийде час вчитися самостійно їсти, цей аксесуар значно спростить завдання дитині.

Сподіваємося, викладеного матеріалу буде достатньо, щоб ви легко обрали відповідну саме вашому малюку пляшечку. Бажаємо вам з малюком багато неймовірних відкриттів і звершень, в яких пляшечка з соскою стануть незамінними помічниками :)